Wat kost een dakkapel inclusief plaatsen?

Een dakkapel brengt een aantal interessante voordelen met zich mee. Naast het prettige aanzicht is het ook nog eens de ideale manier om extra ruimte op zolder te creëren. Zo kun je van het onbruikbare rommelhoek een aantrekkelijke kamer maken. Misschien wel een leuke speelruimte voor je kinderen of een extra kamer voor nieuwe gezinsuitbreiding. Wat de situatie ook is, een dakkapel biedt ruimte! Overweeg jij om een dakkapel te plaatsen, maar wil je wel eerst een goed beeld hebben van de kosten die dit met zich meebrengt? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Daarom zetten we hieronder een duidelijk overzicht van de gemiddelde kosten van een dakkapel inclusief plaatsen.

kosten dakkapel plaatsen

Hoeveel kost een dakkapel gemiddeld?

Voordat je besluit een dakkapel te plaatsen, wil je natuurlijk eerst een duidelijk overzicht van de kosten. Een dakkapel is immers niet goedkoop, dat weten we allemaal. Maar wat kan je precies verwachten. Bij het bepalen van de prijs is het belangrijk om de materiaalkeuze en het constructiewerk mee te nemen. Wanneer je kiest voor maatwerk zal de prijs logischerwijs hoger uitvallen dan als het gaat om een prefab constructie. Daarnaast brengt ook ieder materiaal een eigen prijskaartje met zich mee. De gemiddelde prijzen vind je hieronder in een duidelijk overzichtje: 

Materiaal Fabrieksgemaakt (prefab) Maatwerk
Kunststof € 3.400 – € 3.800 € 4.400 – € 4.800
Polyester € 4.500 – € 4.775 Niet mogelijk
Hout € 3.000 – € 3.300 € 4.000 – €4.100

Hoeveel kost een dakkapel gemiddeld?
Zoals bovenstaande tabel goed duidelijk maakt, kan je de prijs flink drukken door voor een prefab constructie te kiezen. Gemiddeld ben je dan ongeveer € 1.000 goedkoper uit. Wanneer je graag wat goedkoper uit wilt zijn, is dit zeker een optie om in gedachten te houden. Natuurlijk is de bovenstaande kostprijs niet altijd voor jou van toepassing. Je kunt een stuk goedkoper of duurder uit zijn als je een zeer grote dakkapel wilt plaatsen. Meestal betaal je per meter en hoeveelheid ramen. Daarom is het verstandig om altijd eerst contact op te nemen met een leverancier. Vraag naar de mogelijkhe

den en leg je wensen uit. Deze kan vervolgens een duidelijke offerte opstellen, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten van de totaalprijs inclusief plaatsen.

Hoe wordt de prijs opgebouwd?

Als je graag in de prijs wilt drukken is het belangrijk om te weten hoe de kostprijs berekend wordt. Hoe zit het met de prijsopbouw? Waar kun je eventueel besparen?

De belangrijkste factor binnen de totaalprijs is de materiaalkeuze. Hout is bijvoorbeeld verreweg het goedkoopste materiaal, maar vraagt daarentegen wel om meer onderhoud op periodieke basis. Je zal daarom ook de voor- en nadelen tegen elkaar af moeten wegen om tot de juiste materiaalkeuze te komen. Laat je hierbij niet enkel beïnvloeden door de prijs.

Ook de arbeidskosten spelen een belangrijke rol binnen de totaalprijs. Een dakkapel zelf plaatsen is echter meestal geen optie. Hoe is het dan mogelijk om op deze kosten te besparen? Het antwoord is eenvoudiger dan het lijkt: vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Kies niet voor de eerste de beste aanbieder, maar vraag meerdere offertes op en vergelijk. Zo kan je eenvoudig veel geld besparen bij het plaatsen van een dakkapel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *