Welke rolsteiger afmetingen heb ik nodig?

Wanneer je op zoek bent naar een rolsteiger, is het je vast opgevallen dat er verschillende maten zijn. Maar welke moet je nou precies hebben? Wij leggen de meest voorkomende afmetingen uit in dit artikel!

De breedte van de rolsteiger

De eerste afmeting van de rolsteiger die we gaan bespreken is de breedte. Het gaat hierbij om de breedte van het opbouwframe. Hierbij zijn doorgaan drie verschillende maten; 0.97 meter, 0.90 meter en 1.35 meter. Onderstaand beschrijven we in welke situatie je voor een bepaald maat kan kiezen:

  • 75 meter: Dit is uiteraard de smalste afmeting. Makkelijk te verplaatsen en geschikt om in smalle ruimtes op te zetten. Je hebt uiteraard echter wel weinig ruimte om op te werken. Wanneer je alleen werkt en weinig gereedschap nodig hebt is dit geen probleem. Wanneer je echter met meerdere personen werkt of veel materiaal nodig hebt, is deze afmeting minder geschikt. Omdat het platform zo smal is past het op iedere steiger-sport. Echter ben je wel gebonden aan de vaste schoormaten. Verleggen van het platform kan hierdoor dus wat lastiger zijn.
  • 90 meter: Dit is de “tussen afmeting”. Deze is uiteraard net iets breder dan het voorgaande model, maar nog steeds geschikt voor kleine ruimtes. Ook hoeven de schoren hierbij niet verplaatst worden wanneer het platform naar boven of beneden verlegd dient te worden. Er past echter nog steeds maar één vloer op.
  • 35 meter: Dit is de breedste rolsteiger maat. Je hebt hierbij dus lekker veel ruimte om met meerdere personen te werken, of veel gereedschap en materiaal mee te nemen. Werken in kleine ruimtes wordt echter wel lastiger bij deze afmeting.

De lengte van de rolsteiger

Ook betreft de lengte zijn er verschillende platform afmetingen. Hierbij zijn er wederom drie verschillende lengtes die vaak voorkomen; 1.85 meter (de kortste), 2.45 meter (de middelste) en 3.05 meter (de langste). Wederom geldt dat de langste afmeting meer werkruimte biedt, en de kleinste afmeting handiger is in kleine ruimtes.

Zoals je ziet heeft iedere rolsteiger afmeting dus voor- en nadelen. Kijk aan de hand hiervan dus welke breedtemaat het meest geschikt is voor jouw situatie. Een goede ASC rolsteiger koop je natuurlijk bij rolsteiger.net.

1 thought on “Welke rolsteiger afmetingen heb ik nodig?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *