Welke woonkamerstijl past bij jou?

Ben je op zoek naar inspiratie om je woning weer eens te veranderen? Of ga je een hele nieuwe woning inrichten en wil je weer eens wat anders? Dan is het goed om jezelf eens te verdiepen inde verschillende stijlen die er zijn. Er zijn veel verschillende stijlen op het gebied van wonen, denk aan de woonstijl bohemian, Scandinavisch of de industriële of klassieke woonstijl. Een mix van deze woonstijlen kan natuurlijk ook. Bij woonwinkel Haarlem heb je verschillende stijlen die je kunt vergelijken

Een stijl uit het Oosten en uit het Noorden

Woonstijlen zijn ook vaak gebaseerd op landen. Zo is de bohemian woonstijl geïnspireerd op landen uit Azië en Midden-Oosten. Deze stijl kenmerkt zich door veel kleuren, luxe materialen en veel prints. Het is een kleurrijke stijl waarbij je veel azuurblauw, dondergroen, okergeel en andere heldere kleuren voorbij ziet komen. Er wordt gebruik gemaakt van hout, stof en aardewerk. In deze stijl mag alles en is creativiteit handig. Een vloerkleed met een print kan prima gecombineerd worden met een okergele muur en azuurblauwe kussens. Een stijl die tegenovergesteld aan de bohemian stijl is, is de Scandinavische woonstijl. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleuren zoals wit en grijs of pasteltinten. Ook zijn hout en natuurlijke materialen een must in deze woonstijl. In een Scandinavische woning zie je dan ook veel houten balken en houten meubels gecombineerd met witte muren en lichte kussens.

Industrieel of klassiek

Ben je meer van stoer, robuust en vintage? Dan past een industriële woning helemaal bij jou.  Een industriële stijl kenmerkt zich door het combineren van stoere materialen zoals leer, beton, hout en metaal. Een leren bank wordt gecombineerd met een stalen kast, houten meubels en kussens van schapenvet. Vind je het allemaal te stoer en robuust? Dan is een romantische stijl misschien meer jouw ding. De romantische woonstijl wordt gekenmerkt door gebruik van zachte kleuren en materialen. Hierbij worden veel wittinten en pastelkleuren gebruikt. Vaak is er een tint die de overhand neemt in het interieur, dat kan roze zijn of lichtgroen. Hoe dat er dan uitziet? Bijvoorbeeld een grote lichte bank vol kussens in het groen en roze met een liefelijk printje en een strakke vloer.

Een moderne of klassieke inrichting

De laatste twee stijlen liggen qua kleurgebruik dicht bij elkaar. Zo wordt er bij beide stijlen veel wit, zwart, grijs en beige gebruikt. De moderne stijl uit zich in strakke meubels en veel egale kleuren. Eenheid is belangrijk en er is weinig opsmuk of decoratie. Alle meubels en inrichting worden gedaan in dezelfde kleuren. Hoewel de klassieke stijl dezelfde basiskleuren gebruikt is het een totaal andere stijl; deze stijl charmant en stijlvol. Meubels hebben vaak sierlijke vormen en een verfijnde uitstraling. Zo wordt een marmeren tafel gecombineerd met een chique fauteuil en een kroonluchter.  Er zijn dus veel verschillende stijlen. Vaak is een woning niet in één stijl ingericht maar is het een combinatie van meerdere stijlen. Wat is de stijl die jou het meeste aanspreekt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *