Woning isoleren voor gezonde levensomgeving

Een gezonde woning is belangrijk. Hoe gezonder de woning hoe gezonder de mens. Je kan ervan uit gaan dat jij goed stofzuigt, schoonmaakt en opruimt. Maar dat wil lang niet altijd zeggen dat op donkere plekjes geen viezigheid zit. Plekken waar je niet zomaar bij kan. Die worden vaak overgeslagen. Op deze plekken wordt niet gepoetst, en ook niet gereinigd. Zo is het voor het ongedierte en de schimmel makkelijker om tevoorschijn te komen. Als dit langere tijd zo blijft kan het zijn dat het probleem niet meer op te lossen zit en dat je moet accepteren dat je in een schimmelhuis zit. Wat je ook kan doen is je kruipruimte isoleren. Bij veel mensen die deze klachten hebben is de kruipruimte niet geïsoleerd.

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren kan helpen tegen veel van deze problemen. Zo zorgt een kruipruimte isolatie ervoor dat de levensomgeving van de bewoners verbeterd wordt. Ook wordt automatisch de gezondheid van de bewoners beter dan. Als een kruipruimte niet geïsoleerd is kan er tocht omhoogkomen en deze lucht is muf en ongezond. Zo kunnen de bewoners ongezond worden en ziek. Bij een isolatie is dit niet van belang. Je merkt de verbeteringen snel. Niet alleen lichamelijk maar ook in de energierekening. Je hoeft minder te stoken waardoor de energierekeningen flink zullen dalen.

Kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isolatie wordt steeds meer uitgevoerd al als er nieuwe huizen worden gebouwd. De oudere huizen zijn nog niet voorzien van kruipruimte isolatie en zijn hierdoor ook anders. Je kan als je in een ouderhuis woont makkelijk een offerte aanvragen om een kruipruimteisolatie aan te vragen.

Bij de offerte kan aangegeven worden met welk materiaal de kruipruimte geïsoleerd moet worden. Dit kan bijvoorbeeld EPS-korrels zijn. Met EPS-korrels worden er korrels of parels via een lange buis in de kruipruimte gespoten. De korrels blijven drijven op het water en nemen vocht op en zorgen dat er geen vocht vrijkomt in het huis. Ook voorkomen de korrels dat er geen tocht in het huis vrijkomt. En hiernaast voorkomen de korrels ook dat er geen ongedierte in het huis rondloopt. Naast deze voordelen hebben de EPS-korrels nog een ander groot voordeel. De structuur van de korrels is zo goed dat de EPS-korrels een eindeloze levensduur hebben en heirdoor altijd hun werk blijven doen.

Kosten kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isolatie kan geregeld worden voor een goedkope en betrouwbare prijs. Het is mogelijk om bij de offerte aan te geven hoe je de kruipruimte wilt en welk materiaal je wilt gebruiken. Op deze manier pas jij je offerte aan op jouw wensen en budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *