Zo houd je jouw interieur het langst mooi!

Wanneer je met veel zorgvuldigheid jouw interieur hebt samengesteld, dan wil je natuurlijk dat dit zo lang mogelijk mooi blijft. Het zal bijvoorbeeld hartstikke zonde van het geld voelen als je een bank na een jaar alweer moet vervangen. Toch zien we dit nog best veel gebeuren, simpelweg omdat men niet weet hoe het interieur onderhouden dient te worden. Omdat dit wel ontzettend belangrijk is en jou onderaan de streep ook nog eens ontzettend veel geld kan schelen geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het onderhouden van jouw interieur!

Luchtvochtigheid

Wanneer de luchtvochtigheid in de woning structureel te hoog is, dan gaat jouw interieur gegarandeerd minder lang mee dan interieur dat in een woning staat met een normale luchtvochtigheid. Dit komt omdat interieur over het algemeen droog bewaard moet worden. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe hoger ook de hoeveelheid vocht die in het interieur wordt opgenomen. Als je het vermoeden hebt dat je luchtvochtigheid in de woning te hoog is dien je te kiezen voor luchtvochtigheid in huis meten. Je kunt dit zelf doen, maar als je zeker wilt weten dat het goed gebeurt kun je dit beter door een specialist laten doen. Wanneer blijkt dat de luchtvochtigheid te hoog is dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te verlagen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de installatie van een ventilatiesysteem!

Behandelen

Interieur dient eens in de zoveel tijd behandeld te worden om de levensduur te maximaliseren. Denk hierbij aan het in de olie zetten van een houten stoel of een houten vloer en/of het inspuiten van een bank. Zolang je dit structureel blijft doen zorg je er eigenlijk voor dat het interieur niet aan kwaliteitsverlies hoeft te lijden. We raden je over het algemeen aan om dit zo ongeveer één keer per jaar te doen. Als je veel langer wacht, dan kan het interieur al beschadigd zijn of raken. Het is ook daarnaast ook belangrijk om dit niet veel vaker dan één keer per jaar te doen. Te veel van het het onderhoudsproduct is ook weer niet goed voor het interieur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *