Zo krijg je een nieuwe airco

Genieten van een airco in de hete zomermaanden, iedereen zou dat wel willen. Overdag is het snikheet en in de avonden is het lastig slapen wanneer je in een warmte kamer ligt. Wanneer je een nieuwe airco aanschaft, zul je van tevoren moeten letten op een aantal zaken. Een airco kent veel voor- en nadelen. Ook zal je rekening moeten houden met de kosten van de airco zelf en met de kosten van de installateur. In deze blog wordt er meer verteld over de voor- en nadelen, de kosten voor de airco en de kosten airco installateur

Voor- en nadelen

Een voordeel van het aanschaffen van een airco is dat je huis op de warme zomerdagen toch koel blijft. Je kunt hierdoor genieten van de koele lucht en het doen van klusjes of thuiswerken wordt hierdoor aangenamer. Ook is het fijn om een airco aan te schaffen wanneer je bijvoorbeeld op zolder slaapt. De zolder wordt gezien als de warmste kamer van het huis. Daarom is het dus fijn dat je een goede airco plaatst. Een nadeel van een airco is dat je het regelmatig moet onderhouden. Ook moet je ervoor zorgen dat je de airco regelmatig bijvult en schoonmaakt. Het hebben van een airco kan dus best wat tijd in beslag nemen. 

Kosten airco

Wanneer je een airco aanschaft wordt er vaak een totaalprijs inclusief montage doorgegeven. Hierdoor ligt het bedrag vaak een stuk hoger, dan wanneer je alleen los de airco koopt. De prijzen kunnen van elkaar verschillen. Dit komt door de soorten airco’s. De gemiddelde prijs voor het aanschaffen van een airco inclusief montage in 2021 begint vanaf € 1600. 

Kosten airco installateur 

Het is belangrijk dat je de airco door een professional laat monteren. Deze persoon heeft ervaring en kennis. Hierdoor is het voor deze persoon makkelijker om een airco te plaatsen. Wanneer er een airco wordt aangeschaft dan worden de prijzen vaak inclusief montage doorgegeven. De kosten voor een airco installateur ligt gemiddeld tussen de € 1000 en € 2000. Deze prijzen kunnen verschillen per type dienst en per regio. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *