Tentenverhuur, veel variatie en bijna ongekende mogelijkheden

Waarbij denkt u als ondernemer of particulier bij tentenverhuur? Wist u dat tentenverhuur tegenwoordig plaatsvindt voor onder meer:

  • Tijdelijke opslag
  • Sportevenementen
  • Grootschalige catering
  • Overkappingen van ijsbanen en binnenplaatsen
  • Tentoonstellingen
  • Beurzen
  • Privé en bedrijfsfeesten

Daarnaast zijn er nog tal van andere opties. Kijk maar eens bij Kontent Structures. Als er snel extra ruimte nodig is, kan een tent huren de ideale oplossing zijn. Misschien heeft u onlangs nog een evenement bezocht in een tent en zich afgevraagd hoe het toch mogelijk is dat er zulke bijzondere vormen worden opgezet in korte tijd tegenwoordig. Dat is mogelijk dankzij aluhal.

Wat verstaat men onder aluhal bij tentenverhuur?

Een aluhal is een flexibele aluminium constructie waarbij er geen middenpaden hoeven te worden geplaatst. De basis vorm is een rechthoek waarbij er diverse formaten beschikbaar zijn. Tenten met een breedte van 10, 15 of zelfs 20 meter zijn te huur. Hierdoor is het dus mogelijk om voor ieder evenement voldoende ruimte te realiseren, zowel in de tuin als op een groot grasveld. Een aluhal kan ook de basis vormen voor een combinatie van tenten. Wellicht heeft u bij een stadsfeest of een grote beurs al eens kennis gemaakt met een dergelijke opbouw waarin behalve rechthoeken ook ronde tenten of het pagode model zijn verwerkt. Ook voor evenementen waarbij 10.000 bezoekers worden verwacht is een aluhal een optie.

De diverse mogelijkheden van een aluhal

Het dak van een aluhal bestaat in principe altijd uit stevig wit tentdoek dat geschikt is voor vrijwel alle weersomstandigheden behalve de meest extreme. Door het flexibele aluminium frame is het echter mogelijk om diverse keuzes te maken voor de zijkanten. Bij ‘gewoon’ wit tentdoek heeft u een tent zoals we die allemaal standaard in gedachten hebben. Maar u kunt ook bijvoorbeeld kiezen voor tentdoek voorzien van plastic ramen, waardoor de tent bij daglicht een heel ander aanzien heeft. De gehele zijkant in glas is mogelijk maar ook in stevig kunststof ingeval u voor opslag kiest als optie. Ook kunnen de zijkanten vrij worden gelaten en kan de aluhal in feite als overkapping worden gebruikt. Hierbij kunt u denken aan een ijsbaan in de winter of juist een tuinfeest in hartje zomer waar het buffet kan worden geplaatst onder de overkapping. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een overkapping met de zijkanten van vrij-hangend textiel waardoor een beeld wordt geschapen van een tuinfeest in een Franse film in de vorige eeuw.

De diverse mogelijkheden van een aluhal

Verdere mogelijkheden van de aluhal

Informeer bij de tentenverhuur naar de mogelijkheden van verlichting en verwarming. Het huren van een tent voor een evenement kan tegenwoordig ook in die perioden van het jaar dat het weer minder mooi is geworden. Op het gebied van verlichting is erg veel mogelijk en hiermee kunt u zeer bijzondere effecten bereiken.

Tip: Bij de tentenverhuur kunnen ze u ook meer vertellen over het aanvragen van een KLIC vergunning. Dat is een afkorting voor Kabels en Leidingen Informatie Centrum. Want u wilt toch zeker voorkomen dat het plaatsen van een tent schade aan kabels en leidingen zou veroorzaken met alle rompslomp die dat oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *