Hoe gaat u te werk bij het repareren van een lekkage?

Heeft u te maken met een lekkage? Dan is het zaak deze zo snel mogelijk te repareren. Indien u besluit om niets aan de lekkage te doen, dan kan er grote schade ontstaan aan uw woning. Het inhuren van een loodgieter kost weliswaar geld, maar deze kosten zijn een stuk lager dan wanneer u besluit om de lekkage niet te laten verhelpen. Een lekkage is ook zelf te verhelpen, maar dit is alleen aan te raden wanneer u verstand van zaken heeft. Indien dit niet het geval is en u het lek toch zelf gaat dichten, is de kans groot dat de lekkage vroeg of laat weer terugkeert.

Lekkage opsporen


Voordat u een loodgieter inschakelt om het probleem te verhelpen, kunt u zelf op zoek gaan naar de bron van het lek. In veel gevallen is een lek direct zichtbaar, maar het kan ook zo zijn dat er ergens een ‘onzichtbare’ lekkage zit. Deze is niet met het blote oog waarneembaar. Het is wel mogelijk dat u een vochtplek ziet. Bij een ‘onzichtbare’ lekkage is het niet aan te raden de bron zelf op te sporen. Wanneer u een loodgieter inschakelt, scheelt dit u een hoop werk. Een loodgieter beschikt namelijk over speciale apparatuur, waardoor hij de bron zeer nauwkeurig op kan sporen. Dit voorkomt een hoop breekwerk.

Maatregelen nemen


Zodra u eenmaal contact heeft opgenomen met een loodgieter, kunt u zelf het nodige doen om de schade te beperken. Wanneer u te maken heeft met een daklekkage, kunt u bijvoorbeeld een emmer plaatsen onder het lek. Hierdoor wordt het grootste deel van het water opgevangen. Bij een lekkende leiding die langs de muur loopt, kunt u bijvoorbeeld een handdoek plaatsen. Het is niet verstandig zelf te proberen het lek te dichten. De kans is aanwezig dat het lek dan alleen maar groter wordt, waardoor de reparatiekosten automatisch ook hoger uitvallen. Meer info hier.

1.531 thoughts on “Hoe gaat u te werk bij het repareren van een lekkage?”